KAJ SVETUJETA LUKA MEZGEC IN PRIMOŽ ROGLIČ PRED MARATONOM ALPE SCOTT


Luka Mezgec, kolesar avstralske ekipe Orica - Scott
(zmagovalec Maratona Alpe 2009)

Zmaga Luke Mezgeca na Maratonu Alpe Scott je bila še toliko bolj posebna, saj je maraton, takrat še kot gorski kolesar, odvozil z mavcem na roki. Danes eden najboljših slovenskih profesionalnih kolesarjev takole svetuje udeležencem maratona.

 

“Pred samim maratonom priporočam nekaj daljših izletov s kolesom, ki vsebujejo par daljših vzponov, da se telo navadi na dolžino samega maratona. Tistim boljšim in tekmovalno ambicioznim bi svetoval, da se zadnji teden pred maratonom dobro spočijejo in opravijo le en “resen” trening, približno tri dni pred dogodkom. 
Na samem maratonu pa naj ne pozabijo na “potno” hrano in veliko tekočine - vsaj 1 bidon na uro. Na vzponih je tudi pomembno, da izberejo svoj tempo, saj se v primeru pretiravanja proti Jezerskem vrhu ali Pavličevem sedlu lahko zgodi, da to kasneje drago plačajo (prazne noge, krči na vzponu na Črnivec,...). Med pripravami pa je seveda na prvem mestu užitek na kolesu."


Primož Roglič, kolesar nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo
(zmagovalec Maratona Alpe 2012)

Leta 2012 je postal zmagovalec Maratona Alpe Scott Primož Roglič, ki je bil do takrat v kolesarskih krogih še povsem nepoznan. Iz smučarskega skakalca se je z neverjetno hitrostjo prelevil v danes enega najboljših slovenskih profesionalnih kolesarjev, ki letošnjo sezono nastopa v dresu nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo. Primož se rad spominja svojega nastopa izpred 5-ih let, udeležencem na letošnjem maratonu pa sporoča, da zaupajo v svoje sposobnosti in se lotijo proge po svojih zmožnostih. 

»Udeležencem želim srečno vožnjo in naj opravijo z maratonom s cim manj nepotrebnimi problemi. Ob hudi vročini je potrebno še posebno paziti na pitje, čim več tega«, poudarja Primož, ki vsem kolesarjem želi veliko užitkov na prelepem Maratonu Alpe".

 


 

Sorodna vsebina

Sezona 2011

Sezona 2012

Sezona 2013

Sezona 2014

Rezultati 2011

Kontakti

Perovo 2b, Kamnik
Janez Jarm, 040 264 340

Naroči se na novice

top