KD Alpe na Franji, Laura absolutna zmagovalka v ženski kategoriji

Laura Šimenc je postala absolutna zmagovalka Maratona Franje in državna prvakinja v vožnji na čas v kategoriji A. Tina Brelih je bila vožnji na čas odlična tretja (ženske B) in četrta v skupni razvrstitvi Franje. Iztok Kuret – Izo je prav tako osvojil stopničke v vožnji na čas – v kategoriji moški E je kronometer zaključil na odličnem tretjem mestu.

 

 

Na stopničke se je v svoji kategoriji povzpel tudi Tone Klemenc (kategorija moški G). Vrhunski nastop na velikem maratonu tudi Andraža Obida, ki je bil v begu skupaj s šesterico kolesarjev več kot 100km, na koncu pa je v ciljnem sprintu dosegel 25. mesto. Tik za njim, na 39. mestu, je maraton zaključil Grega Filipič, zelo dobro pa sta nastopila tudi Robi Plevel s 53. mestom in Gašper Berlot z 68. mestom.

 

Slabih 10min za Gašperjem je v cilj prikolesaril Miha Kramar (64. mesto v kategoriji moški A), sledili so Peter Koželj, Sosič Tomaž, Kunaver Tom, Boris Perše, Marko Praznik in David Kuster. 

Odlično sta na Mali Franji nastopila tudi Aleš Oražem, ki je maraton zaključil na 21. mestu in pa Primož Bencek s 30. mestom (4. oziroma 6. mesto v svoji kategoriji). Tik za njima (7. mesto v kategoriji) je Malo Franjo zaključil Matej Krumpestar, malo pod tremi urami je v cilj prikolesaril še Lojze Ugovšek. Krstni nastop je na Mali Franji doživela tudi Nina Oražem, ki je s straso opravila suvereno pod tremi urami.

 

Laura Šimenc o minulem vikendu

»Maratona Franje sem se letos zelo veselila in nanj prišla z veliko motivacijo in pozitivnimi občutki. Petkovo vožnjo na čas sem opravila zelo objektivno po svojih zmožnostih. Čeprav to še zdaleč ni moja najljubša disciplina in sem imela pred startom težave z nastavitvijo sprednje zavore ter sem zato startala nekoliko kasneje od napovedanega, sem dobro razporedila moči in mi je še bolje uspela druga polovica kronometra. Povprečna hitrost 40,2km/h in čas 31 minut in 16 sekund je zadostoval za prvo mesto v kategoriji Ženske A in UCI kategoriji ter 3. mesto absolutno med dekleti.

 

 

Ne morem skrivati, da sem si za kraljevo dolžino Maratona Franja želela zmage, nisem pa je zares pričakovala, saj vedno pride tudi dosti mednarodne konkurence. Moram reči, da sem se v veliki skupini kolesarjev, neverjetno dobro počutila in se mi ni zdelo tako zelo živčno in nevarno, kot navadno na začetku Franje. Zelo lepo sem se spopadla z začetnimi kilometri skozi Ljubljano in z vrhniškim klancem, na vrh katerega sem prišla s prvo skupino. Pred Kladjem nas je bilo v tej skupini pet deklet. S klancem sem se spopadla čisto v svojem tempu brez pretiravanja, tako mi je švicarska predstavnica, ki sicer ni bila v moji kategoriji, malenkost ušla, a sem jo na spustu takoj ujela. Izoblikovala se je skupina kakšnih 20 do 30 kolesarjev, s katero smo, v ne pretirano hudem tempu, prispeli do Ljubljane. V tej skupini sva bili od deklet le midve s Švicarko. Pri prihodu v Ljubljano sem bila že kar dosti utrujena predvsem zaradi dolžine dirke, vendar sem uspela zbrati dovolj moči še za ciljni sprint in lepo se je izšlo. To je res posebna čast v Sloveniji enkrat zmagati Franjo«.

 

 

 

Sorodna vsebina

top