Laura Šimenc še tretjič v letošnji sezoni državna prvakinja, odlične predstave ostalih članov KD Alpe SiS. Laura tudi svetovna podprvakinja v vožnji na čas.

Na državnem prvenstvu v vzponu na Roglo, ki je potekalo minulo soboto, se je pomerilo 228 kolesarjev  in kolesark. Na 13,6km dolgi trasi s 1100m višinske razlike je bil med moškimi najhitrejši Dean Bratuš (MBK Sport.si), med ženskami  pa »naša« Laura Šimenc, ki je poleg naslova državne prvakinje v kronometru in cestni dirki osvojila še tretji naslov državne prvakinje (ženske A) v letošnji sezoni.

Odlično so z zahtevnim vzponom opravili ostali člani ekipe KD Alpe SiS, saj so kar v sedmih kategorijah osvojili zmagovalne stopničke. Ponovno se je izkazal Gašper Berlot s petim mestom v absolutni konkurenci, kar je zadostovalo za drugo mesto v kategoriji amaterjev.  Lanski državni prvak med masterji C Grega Filipič je tokrat osvojil drugo mesto. Drugo mesto je prav tako osvojil Andraž Obid (master A), njegov uspeh je dopolnil Robi Marič s četrtim mestom. Andrej Jezeršek je osvojil tretje mesto med masterji B.  Uspeh moške ekipe KD Alpe SiS je zaokrožil Igor Grudnik z drugim mestom v vedno močni konkurenci masterjev E.

Med ženskami je uspešno vrnitev po dvomesečnem prisilnem počitku zaradi poškodbe prikazala Tina Brelih s tretjim mestom med ženskami B.

Na svetovnem amaterskem prvenstvu v Franciji, ki poteka v teh dneh, je Laura osvojila naslov svetovne podprvakinje v vožnji na čas. Čestitamo! Podrobnejše poročilo iz Francije sledi.

Sorodna vsebina

Sezona 2011

Sezona 2012

Sezona 2013

Sezona 2014

Rezultati 2011

Kontakti

Perovo 2b, Kamnik
Janez Jarm, 040 264 340

Naroči se na novice

top