Laura Šimenc še tretjič v letošnji sezoni državna prvakinja, odlične predstave ostalih članov KD Alpe SiS. Laura tudi svetovna podprvakinja v vožnji na čas.

Na državnem prvenstvu v vzponu na Roglo, ki je potekalo minulo soboto, se je pomerilo 228 kolesarjev  in kolesark. Na 13,6km dolgi trasi s 1100m višinske razlike je bil med moškimi najhitrejši Dean Bratuš (MBK Sport.si), med ženskami  pa »naša« Laura Šimenc, ki je poleg naslova državne prvakinje v kronometru in cestni dirki osvojila še tretji naslov državne prvakinje (ženske A) v letošnji sezoni.

Odlično so z zahtevnim vzponom opravili ostali člani ekipe KD Alpe SiS, saj so kar v sedmih kategorijah osvojili zmagovalne stopničke. Ponovno se je izkazal Gašper Berlot s petim mestom v absolutni konkurenci, kar je zadostovalo za drugo mesto v kategoriji amaterjev.  Lanski državni prvak med masterji C Grega Filipič je tokrat osvojil drugo mesto. Drugo mesto je prav tako osvojil Andraž Obid (master A), njegov uspeh je dopolnil Robi Marič s četrtim mestom. Andrej Jezeršek je osvojil tretje mesto med masterji B.  Uspeh moške ekipe KD Alpe SiS je zaokrožil Igor Grudnik z drugim mestom v vedno močni konkurenci masterjev E.

Med ženskami je uspešno vrnitev po dvomesečnem prisilnem počitku zaradi poškodbe prikazala Tina Brelih s tretjim mestom med ženskami B.

Na svetovnem amaterskem prvenstvu v Franciji, ki poteka v teh dneh, je Laura osvojila naslov svetovne podprvakinje v vožnji na čas. Čestitamo! Podrobnejše poročilo iz Francije sledi.

Sorodna vsebina

top