Na Golte najhitrejša Primož Porenta in Ajda Opeka

80 kolesarjev se je na sončno soboto dopoldne spopadlo z atraktivnim vzponom na Golte. Idilična trasa med travniki, tik ob gozdu, je tekmovalce vodila iz Mozirja do Alpskega vrta na Golteh, največji izziv pa je tudi tokrat predstavljal zadnji del tik pred ciljem z več kot 20 % naklonom. Vzpon na Golte, prvi letošnji vzpon v Pokalu Slovenije za amaterske kolesarje, sta najhitreje prevozila Primož Porenta (ŠD BAM.BI) s časom 00:42:41 v absolutni moški konkurenci in Ajda Opeka (KD Branik Maribor) med ženskami s časom 00:55:04. 


»Tempo na začetku ni bil prehud, zadnji kilometer sem lahko pobegnil in najstrmejši del trase prevozil hitreje kot lani«, je v cilju zadovoljno pokomentiral Primož Porenta. »Nasploh mi ta vzpon leži, ker je pravi vzpon«, še dodaja Primož, ki pa je z mislimi že pri prihodnjem vikendu. V petek ga čaka državno prvenstvo v kronometru, dva dni za tem pa še Maraton Franja.  

Zadovoljstva ni skrivala niti Ajda Opeka, zmagovalka v kategoriji ženske B in najhitrejša v ženski konkurenci nasploh. »Šla sem svoj tempo, ker sem vedela, da ne smem začeti prehitro. Pričakovala sem tudi zadnji kilometer in vedela, kaj me čaka tam, zato sem eno prestavo hranila za konec«, je nasmejano pokomentirala v cilju. 

Na najvišjo stopničko v kategorijah so poleg Porente (amaterji) in Opeke (ženske B) stopili še: Andraž Obid (KD Alpe SiS) v kategoriji master A, Bratuš Dean (MBK sporttr.si)) v kategoriji master B, Grega Filipič (KD Alpe SiS) - master C, Širaj Andrej (KK Postojna) master D, Murgelj Matjaž (BikeRepublic) v kategoriji master E, Mulej Robert (KD Brda Dobrovo) master F, Tone Klemenc (KD Alpe SiS) master G, Zorko Cigoj (KD Brda Dobrovo) master H, Rafael Končina (KD Hrastnik) v kategoriji master I. V kategoriji ženske A Andreja Leskovar, (BikeRepublic), med ženskami C pa Ivica Rakoš (ŠD Turbo M)

 

ODLIČNI TUDI ČLANI KD ALPE SiSNA GOLTE ODLIČNI TUDI ČLANI KD ALPE SiS
Grega Filipič j
e osvojil odlično 2. mesto v absolutni razvrstitvi ter stopil na najvišjo stopničko v kategoriji Master C. Robi Plevel je tekmo končal na izvrstnem 3. mestu v kategoriji amaterji (kot peti v absolutni razvrstitvi). Na najvišjo stopničko sta v svoji kategoriji stopila tudi Andraž Obid (Master A) in pa Tone Klemenc (Master G), 3. mesto pa sta si privozila Robi Marič (Master A) in Igor Grudnik (Master D). 
Čeprav vajena prvih mest v letošnji sezoni, je morala Tina Brelih tokrat premoč priznati Ajdi Opeka - tekmo je tako zaključila na 2. mestu. 
  

Vse foto Prijavim.se

Rezultati
http://prijavim.se/results/live_score/

Sorodna vsebina

Sezona 2011

Sezona 2012

Sezona 2013

Sezona 2014

Rezultati 2011

Kontakti

Perovo 2b, Kamnik
Janez Jarm, 040 264 340

Naroči se na novice

top