Po maratonu so povedali

»Dirka je bila naporna, zame je bil najtežji vzpon na Pavličevo sedlo, kjer sem tudi malce zaostal za skupino in jih potem znova ujel na spustu. Je pa dirka zelo lepa, le vmes ni kaj dosti časa za opazovanje okolice,« je v cilju pokomentiral zmagovalec Matej Kravos.

Zadovoljna v cilju je bila tudi zmagovalka med ženskami Laura Šimenc. »Vreme je bilo idealno, oblačno in zato ne prevroče. Tempo na Jezersko je bil umirjen, sama sem nato nadaljevala v svojem ritmu. Predvsem sem vesela, da mi je tokrat uspelo pravilno razporediti moči in sem zelo dobro odpeljala zadnji vzpon na Črnivec,« je še dodala.

Na štartu smo organizatorji pozdravili tudi našega biatlonca Klemna Bauerja. »Maraton Alpe ima posebno mesto med tekmovanji rekreativnega značaja. Med samo tekmo niti nimaš občutka, da si med amaterskimi kolesarji, čeprav vemo, kako velika je razlika. Hitrosti so visoke, vzponi zahtevni, rezultat je pomemben,« je pokomentiral Bauer v cilju in dodal, da ga konec julija čaka še zahteven gorski tek na Grintovec, nato pa počasi zaključuje s poletnimi tekmovanji.

Dokaz, da maraton postaja vse bolj prepoznaven tudi širše, je preko 70 tujih udeležencev, ki so danes na kolesu spoznavali lepote pod okriljem Kamniško-Savinjskih Alp. Dogodka se je prvikrat udeležil Avstrijec Burkhard Breithuber. »V preteklosti sem se udeležil le Maratona Franje. Alpe so zelo težke, ampak tudi zelo lepe in zagotovo se še vidimo.«

Zanimiva je tudi zgodba Nizozemca Franka Wilschuta, ki se je maratona udeležil že tretjič. Prvikrat leta 2013, ko je med dopustovanjem v Kamniku izvedel za maraton, kolo pa mu je takrat posodi kar vodja maratona Janez Jarm. V Slovenijo se je vrnil že naslednje leto s ciljem, da izboljša rezultat, kar pa mu je uspelo tudi letos. Vsakič pa nekaj dni nameni tudi odkrivanju lepot naše dežele.

Sorodna vsebina

top