Pogled na sezono 2020

Kolesarsko sezono 2020 še dolgo ne bomo pozabili, predvsem po neverjetnih uspehih Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na »profi sceni« in žal tudi vpliva, ki ga je pustil korona virus na celotno kolesarsko sezono, tudi na amaterskih dirkah doma in v tujini.

Tako je bilo v pokalu Slovenije izpeljanih samo 11 dirk, od tega osem vzponov in tri cestne dirke. Državno prvenstvo je bilo samo v vzponu, medtem ko specialisti za kronometer sploh niso prišli na svoj račun. Poraz proti korona virusu smo morali priznati tudi organizatorji Maratona Alpe Scott, saj smo morali že 14. izvedbo maratona z najlepšim razgledom žal odpovedati.

Kljub vsem nevšečnostim, ki jih prinesla pandemija Covid 19, so se nekateri člani KD Alpe SiS uspeli zelo dobro pripraviti na izpeljane dirke doma in v tujini.

Predvsem na gorsko kolesarskih dirkah v tujini sta KD Alpe SiS odlično zastopala Iztok Kuret – Izo in Igor Tiefengraber. Iztok se je že v mesecu januarju udeležil gorsko kolesarske etapne dirke na otoku Lanzarote, kjer se je uvrstil na zmagovalne stopničke. Na ostalih sedmih dirkah je vsestranski Izo osvojil kar pet prvih in dve drugi mesti v svoji starostni kategoriji.  Igor Tiefengraber se je med drugim udeležil prve etapne dirke po prvem valu pandemije v Evropi in sicer Engadin Bike Giro v mondenem švicarskem St. Moritzu.

Na »domači sceni« sta bila najbolj aktivna Gregor Filipič in Andraž Jerina. Gregor je v skupnem točkovanju pokala Slovenije dosegel tretjo mesto med masterji C, v točkovanju cestnih dirk je osvojil drugo mesto. Andraž Jerina je v vedno hudi konkurenci v kategoriji amaterjev osvojil odlično četrto mesto, prav tako četrto mesto je osvojil v točkovanju vzponov.

Zagotovo je želja vseh tekmovalcev, rekreativnih kolesarjev in organizatorjev dirk, da se razmere pri nas in v tujini čim prej normalizirajo in da bo kolesarska sezona 2021 zopet potekala v običajnih okoliščinah. Si pa zelo želimo, da se v sezoni 2021 ponovijo uspehi Primoža Rogliča, Tadeja Pogačarja in ostalih na največjih kolesarskih dirkah na svetu in da Slovenija utrdi mesto kolesarske velesile.

Sorodna vsebina

Kontakti

Perovo 2b, Kamnik
Janez Jarm, 040 264 340

Naroči se na novice

top