Tina Brelih najboljša kolesarka na 38. Maratonu Franja BTC City

Minuli vikend je potekala že 38. izvedba legendarnega kolesarskega maratona  Franja.
V petek so se amaterski in profesionalni kolesarji potegovali za naslove državnih prvakov v kronometru. Med amaterskimi kolesarkami je  Kamničanka Tina Brelih (KD Alpe SiS) osvojila naslov državne prvakinje med ženskami B. Med moškimi je Tom Kunaver zasedel nehvaležno četrto mesto v kategoriji master A. Odlična »hribolazca« Andrej Jezeršek in Grega Filipič sta osvojila šesto oziroma osmo mesto v svojih kategorijah.
Na nedeljski  156km dolgi »veliki« Franji se je ponovno izjemno izkazala Tina Brelih, saj je bila nepremagljiva v absolutni ženski konkurenci. Po drugem mestu leta 2016, četrtem leta 2017 in tretjem lansko leto je napočil čas da je osvojila najvišjo stopničko. Druga je bila Novak Katarina (BTC City Ljubljana), tretjo mesto je osvojila italijanska kolesarska Bertolin Odette (Team Zerotest).
Ponovno sta se izkazala tudi Andrej Jezeršek, ki je v cilj prišel v vodilni skupini in s tem osvojil peto mesto med moškimi B in Grega Filipič z desetim mestom  v kategoriji moški C.
Kolesarko društvo Alpe SiS je imelo svoje predstavnike tudi na »mali Franji«, kjer je Helena Ožbolt osvojila tretje mesto (ženske C) na 97km dolgi preizkušnji, prav tako se je tretjega mesta veselil Gašper Belot (moški A).
Čestitke vsem!

 

Sorodna vsebina

Kontakti

Perovo 2b, Kamnik
Janez Jarm, 040 264 340

Naroči se na novice

top