Vsestranski Iztok Kuret - Izo v zmagovalni formi tudi na gorskem kolesu

Iztok Kuret, član KD Alpe SiS, se je po številnih uspehih v cestnem kolesarstvu in ciklokrosu podal tudi v gorsko kolesarske vode. In to več kot zelo uspešno. V prvi polovici sezone se je udeležil nekaj  gorsko kolesarskih maratonov v Sloveniji in na Hrvaškem.

 

 

Na Kras kros maratonu je bil najboljši Slovenec v svoji kategoriji, premoč je moral priznati le italijanskemu kolesarju . Uspeh je ponovil na Kamenjak rocky trail maratonu, kjer je zaostal le za legendarnim Petrom Veselom. Po dveh drugih mestih je bil čas za zmago, ki ji je dosegel na atraktivni štiri etapni dirki 4 Islands na Hrvaškem v kategoriji moških dvojic skupaj z večnim konkurentom Lucjanom Premrnom. Nato pa je zmagovalni niz nadaljeval še na dveh dirkah na Hrvaškem - na dirki XCM Crikvenica in XCM Uvati vitar na Braču, kjer je prav tako osvojil prvo mesto v svoji kategoriji.

 

Iztok se trenutno in začasno »seli« nazaj na cestno kolo, saj ga v petek, 9. junija čaka nastop na državnem prvenstvu v kronometru v sklopu Maratona Franje, kjer ponovno velja za favorita za najvišja mesta med masterji E.

 

Sorodna vsebina

top