Zmagovalca 14. Maratona Alpe Scott sta Tadej Sedar in Laura Šimenc / REZULTATI IN FOTOGALERIJA

Težko pričakovan, »najhitrejši« Maraton Alpe Scott je za nami. :)

REZULTATI V CELOTI

PRVE FOTOGRAFIJE NAJDETE NA POVEZAVI (foto: JKVISUALS)

FOTOGALERIJA

Nekaj več kot 410 kolesarjev se je danes zbralo v Kamniku na startu najtežjega maratona za rekreativne kolesarje pri nas – Maratona Alpe Scott. S traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp, dolgo 130km, sta najhitreje opravila Tadej Sedar s časom 3:27:36 v absolutni moški kategoriji, kar je hkrati novi rekord proge, in Laura Šimenc s časom 3:44:55 v absolutni ženski kategoriji.

 

NAJHITREJŠI NA 14. MARATONU ALPE SCOTT

Absolutna moška kategorija:
1. Tadej Sedar, 3:27:36
2. Gregor Tekavec, 3:28:38
3. Tomaž ČEFUTA, 3:29:06


Absolutna ženska kategorija:
1. Laura ŠIMENC, 3:44:55
2. Katarina NOVAK, 3:44:58
3. Eva ZORMAN, 3:55:19

 

Slikovita trasa okoli Kamniško – Savinjskih Alp danes sicer ni ponujala razgledov, kot smo jih vajeni ob sončnem vremenu. Nekaj dežnih kapelj je spremljajo udeležence kratek čas po uvodnih kilometrih, so pa nižje temperature vsekakor olajšale premagovanje vseh treh prelazov na progi – Jezerskega vrha, Pavličevega sedla in za konec Črnivca. Morda gre prav temu pripisati, da je bil 14. Maraton Alpe Scott najhitrejši maraton do zdaj - zmagovalec Tadej Sedar je ciljno črto prečkal po manj kot 3 urah in pol.

»Proti Jezerskemu se je ustvarila dobra ubežna skupina, ki je ves čas lepo sodelovala. Odločal pa je zadnji vzpon na Črnivec, ko sem nekako videl, da imam dovolj moči in zato poskusil s pobegom,« je v cilju pokomentiral zmagovalec, ki si je v zaključku maratona nabral dobro minuto prednosti pred drugo uvrščenim Gregorjem Tekavcem.

Drugače je bilo v ženski kategoriji, kjer je o zmagovalki odločal ciljni šprint. Ta je pripadel Lauri Šimenc, ki je lovoriko maratona osvojila že tretjič. »To je bila letos moja prva tekma, niti nisem vedela, v kakšni formi sem. Je pa to dobra popotnica za svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev v Sarajevu,« je v cilju zadovoljno komentirala Šimenčeva.  

Med udeleženci iz tujine – teh je bilo kar nekaj, kljub Covid -19 situaciji,  smo organizatorji na štartu pozdravili številčno ekipo iz Bratislave. »Zelo lep maraton, vse je potekalo dobro, drugi vzpon nas je malce presenetil zaradi zahtevnosti, ampak še se vrnemo v Kamnik,« so bili enotni v cilju.

Udeležence je pred startom pozdravil župan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je izrazil zadovoljstvo, da se Maraton Alpe po enoletnem premoru vrača v Kamnik in občine okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Da je vsak tovrsten dogodek mednarodnega značaja lepa promocija za kamniški turizem, pa je ob zaključku dogodka poudaril Rok Jarc, direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

 

 

 

 

Sorodna vsebina

top