Dean Bratuš in Kaja Logar zmagovalca 13. Maratona Alpe Scott - REZULTATI

Zmagovalca 13. Maratona Alpe Scott sta Dean Bratuš (TUŠ Team) s časom 3:40:54 v absolutni moški kategoriji in Kaja Logar (Rose Team) s časom 4:06:57 med ženskami.

MOŠKI SKUPNO

  1. Dean Bratuš (Tuš Team)                            3:40:54
  2. Uroš Komac (Mizarstvo Buki)                     3:41:53.4
  3. Matic Žumer (Ljubljana Migimigi)                3:41:53.5           

ŽENSKE SKUPNO

  1. Kaja Logar (Rose Team)                             4:06:57
  2. Špela Škrajnar (Ganesha Team)                 4:08:32
  3. Katarina Novak (BikeRepublic)                   4:08:33

 

REZULTATI

 

      

 

PO MARATONU SO POVEDALI

Dean Bratuš je pred dvema letoma že osvojil drugo mesto, tokrat pa mu je uspelo osvojiti lovoriko najtežjega maratona v Sloveniji. »Na Jezersko smo šli z zmernim tempom, največja razlika pa se je naredila na Pavličevo sedlo in nato na spustu s Pavliča. Na Črnivec smo štirje nadaljevali skupaj in vedel sem, da ne smem čakati, da gremo skupaj na spust, ker v šprintih nisem najboljši, bolj mi ležijo klanci. Zato sem poskušal na Črnivec narediti razliko, ki mi jo je uspelo zadržati do cilja, » je v Kamniku komentiral zmagovalec.

Zmagovalka Kaja Logar se je Maratona Alpe Scott udeležila drugič. Kljub nekaj smole na začetku in padcu ji je uspelo ujeti skupino, na Pavličevo sedlo pa narediti tudi nekaj razlike pred drugo uvrščeno Špelo Škrajnar. »Pavlič je bi najbolj zahteven, Črnivec pa se je najbolj vlekel,« je še nasmejano pokomentirala v cilju.

Tudi Madžar Attila Mentes se je maratona udeležil drugič, predvsem zaradi čudovite narave in dobre organizacije pa se vrača. Tudi zanj je Pavličevo sedlo predstavljajo največji izziv, a ga lahko na startu Maratona Alpe Scott, kot nam je obljubil v cilju, spet pričakujemo prihodnje leto.

Organizatorji smo letos na štartu pozdravili tudi Roberta Kranjca, enega od naših najuspešnejših smučarskih skakalcev, ki po tem, ko je smuči postavil v kot, vse več časa preživi na kolesu. Robert je že pred nedeljo dejal, da si bo maraton vzel predvsem kot lepo izkušnjo in užitek. Kljub temu je v cilj pripeljal z odličnim časom 3:54:13, kar je zadostovalo za 35 mesto v absolutnem seštevku. Da je šlo vse po planih, je zadovoljno pokomentiral v cilju. »Jezersko je bilo najtežje, ker še nisem bil toliko ogret in sem moral priti v pravi tempo. Pavliča sem šel malo z rezervo, mi je pa zato ostalo zadosti moči za Črnivec«.  

Sorodna vsebina

top