Tina najhitrejša v Umagu, za nami tudi zadnja dirka Pokala Slovenije z uspešnimi nastopi članov KD Alpe

Kolesarska sezona se bliža koncu. Minuli vikend je v Istri potekal že tradicionalni kolesarski maraton Istria Granfondo, katerega se je udeležilo skoraj 500 kolesarjev iz Slovenije, Italije, Avstrije in seveda Hrvaške. Pomerili so se na krajši 88km in daljši 128km dolgi trasi, uspešno pa so se odrezali člani KD Alpe.

 

Tina Brelih je najhitreje opravila z zahtevnejšo traso in si tako privozila zmago v absolutni ženski kategoriji pred Italijanko Antonella Incristi in Slovenko Eriko Jesenko. Poleg zmage na domačem Maratonu Alpe Scott je to že druga zmaga za Tino na mednarodnem kolesarskem maratonu v tej sezoni. Njen uspeh sta dopolnila Andrej Jezeršek z drugim mestom in Robi Plevel s četrtim mestom v svojih kategorijah.

                   

 

V soboto je bila v Kobaridu na sporedu še zadnja dirka za pokal Slovenije v sezoni 2016. Na tradicionalnem vzponu v Drežniške Ravne je bil najhitrejši Jani Prešeren (B.V.G Gult BTS Company), vzpona pa so se udeležili tudi trije kolesarji KD Alpe SiS in vsi trije stopili na zmagovalne stopničke. Darko Obid je osvojil drugo mesto med masterji F,  Andraž Obid pa prav tako drugo mesto v kategoriji master A. Ponovno se je izkazal državni prvak med masterji C Grega Filipič, tokrat s tretjim mestom v svoji kategoriji. Čestitke vsem!

Sorodna vsebina

top