Zelo uspešna tekmovalna sezona

Člani KD Alpe team-a iz Kamnika so v svoji prvi tekmovalni sezoni dosegli odlične rezultate. Že od začetka sezone v mesecu aprilu so se redno uvrščali na zmagovalne stopničke na amaterskih kolesarskih dirkah po Sloveniji, ki jih je bilo letos preko dvajset. Vrhunec sezone za kolesarje KD Alpe je bil vsekakor 5. Maraton Alpe Scott, katerega je organizator ravno KD Alpe in so vsi člani ekipe med kar 700 kolesarji, ki so se udeležili zahtevnega maratona, bili povsem v ospredju.
Posebej je potrebno izpostaviti tri mlade tekmovalce Nino Mermal, Aljoša Gričarja in Aljaža Gorčana. Gre za mlade kolesarje, ki so zelo predani kolesarstvu. Za vse tri je letos prva prava tekmovalna sezona, saj so se prej ukvarjali z kolesarstvom zgolj ljubiteljsko.
Izjemen talent je pokazala Nina Mermal kot edina ženska v ekipi, saj se je pred letom in pol praktično prvič usedla na kolo. Gre za zelo nadarjeno kolesarko, ki v sebi skriva veliko moči in talenta. Velik uspeh je Nina dosegla na zelo težkem vzponu na Golte, saj je dosegla prvo mesto med ženskami in je hkrati bila hitrejša od večine moške populacije, na Maratonu Franja si je prikolesarila odlično tretČlani tekmovalne ekipe je mesto in na Jurišu na Vršič dosegla odlično peto mesto med ženskami, v svoji starostni kategoriji je bila celo druga! Sicer je Nina v letošnji sezoni kar 9x stala na zmagovalnih stopničkah v svoji kategoriji mlajših žensk.
Veliko uspehov si je prikolesaril tudi komaj 19-letni Aljoša Gričar. Aljoša je bil v drugem delu sezone v izjemni formi, saj je dosegal odlične rezultate med najmlajšimi amaterji. Največji uspeh je dosegel na državnemu prvenstvu v vzponu na Nanos, kjer si je prikolesaril naslov državnega prvaka. Aljoša ima prav tako veliko talenta in poguma, predvsem pa veliko predanosti kolesarstvu, saj se je skoraj vsak vikend udeležil dveh dirk. V svoji prvi tekmovalni sezoni je kar 11x stal na zmagovalnih stopničkah.
Enako velja za prav tako 19-letnega Aljaža Gorčana, ki je v letošnji sezoni 6x stal na zmagovalnih stopničkah in nemalokrat se je zgodilo, da je med njim in Aljošo potekal oster boj, kdo bo stal višje na zmagovalnih stopničkah.
Erik Rosenstein, eden najboljših ekstremnih kolesarjev v Sloveniji, je bil četrti na Dirki okoli Slovenije (DOS) in drugi na Dirki okoli Pohorja (RAP). Marko Maze se je moral zaradi službenih obveznosti nemalokrat odpovedat treningu in dirkam, vendar je z odličnimi rezultati na največjih kolesarskih prireditvah v Sloveniji na Maratonu Alpe Scott, Maratonu Franja in Eko Maratonu dokazal iz kakšnega testa je. Na Eko Maratonu je v močni konkurecnci dosegel absolutno sedmo mesto in prepričljivo prvo mesto v svoji kategoriji.
Vodja ekipe, Luka Pustoslemšek, ki je tudi aktiven tekmovalec in je v letošnji sezoni 9x stal na zmagovalnih stopničkah, pravi da na začetku sezone ni računal, da bodo v prvi sezoni dosegli toliko uspehov. V prihodnji sezoni se bodo okrepili z novimi tekmovalci, saj je kar nekaj kolesarjev, ki si želi dirkati za kolesarski klub KD Alpe, ki je dobil sloves kot odlični organizator najtežjega in najlepšega kolesarskega maratona v Sloveniji – Maratona Alpe Scott.

 


Sorodna vsebina

top